Back-up Solutions

MiD92 zal per klant onderzoeken welke vorm van back-up Solutions vereist is.

Een veilige, betrouwbare ICT-omgeving is van groot belang voor de bedrijfscontinuïteit.
De opslag en beveiliging van de bedrijfsgegevens zullen daarvoor een degelijke back-up oplossing moeten hebben.
MiD92 Back-up Solutions

Onze standaard aanbeveling is een combinatie van een cloud, systeem en co-locatie back up.

Ondanks de groeiende populariteit van cloudback-up, vertrouwen veel organisaties nog steeds op on-premise back-up als het gaat om het beschermen van hun meest kritieke informatie. Erger nog, sommige organisaties denken dat ze on-premise opslag hebben, maar realiseren zich dat dit niet het geval is na een kwaadaardige cyberaanval. Voordat bedrijven ervoor kiezen om de sprong naar cloudopslag te maken, moeten bedrijven de belangrijkste verschillen tussen elk systeem begrijpen en kiezen welk systeem het beste bij hun behoeften past.

Systeem & co-locatie back-up

Jarenlang was opslag op locatie, waar een bedrijf gegevens op zijn lokale servers achter zijn firewall bewaart, de enige optie die bedrijven hadden. En sommige on-premise opslagsystemen blijven die bedrijven adequaat van dienst zijn – er zijn geen grote problemen geweest, en als het niet kapot is, waarom zou je dan de tijd, energie en geld besteden om het te repareren?

Deze systemen zijn praktisch en bekend, en dankzij hun vertrouwdheid worden ze ook als algemeen veilig beschouwd.

Als we kijken naar de nadelen van on-premise back-up, zijn de initiële kosten een van de eerste punten om in gedachten te houden. Het kan hoge initiële kosten met zich meebrengen vanwege de grote hoeveelheid schijfruimte die een bedrijf nodig heeft om al zijn informatie op te slaan.

Lokale back-ups zijn ook zelden rampbestendig en kunnen worden aangetast door een natuurramp of menselijke fout, waardoor ze extreem kwetsbaar en niet zo veilig zijn als velen denken. Bovendien zullen voortdurende onderhouds-, personeels- en ondersteuningskosten een extra en onvoorspelbare kostenpost zijn.

Cloud back-up

Cloud back-up omvat tegenwoordig een breed scala aan services, maar bijna alle nieuwere back-uptechnologieën kunnen in de cloud worden gebundeld. Met cloudback-up kan een organisatie al hun gegevens uploaden naar een beveiligd replicatiecentrum op een depotlocatie buiten de organisatie voor een vast maandelijks bedrag.

Zoals bij elke service die wordt uitbesteed, is er een team van professionals die snel werkt als er iets misgaat om het te repareren, waardoor de uitvaltijd in geval van verlies wordt verminderd. De cloud biedt gebruikers ook meer schaalbaarheid, omdat ze ervoor kunnen kiezen om hun opslag op elk moment te vergroten, en in tegenstelling tot een on-premise systeem, betaalt u met cloudback-up alleen voor de gegevens die u gebruikt.

Hoewel het een aanzienlijke stap vooruit is ten opzichte van een on-premise back-upoplossing, brengt het gebruik van de cloud zijn eigen risico’s met zich mee. Er zijn geen kosten vooraf om de cloud te gebruiken, maar er is een standaard maandelijks bedrag dat prijzig kan worden als je veel gegevens hebt die moeten worden opgeslagen. Ook zijn er meestal kosten verbonden aan gegevensverzoeken of -overdrachten.

Cloudopslag is over het algemeen veilig, maar is met het groeiende ecosysteem van cyberhackers nog steeds vatbaar voor aanvallen.

Hybride cloudopslag is de beste strategie met maximale flexibiliteit

Er zijn voordelen aan zowel een on-premise als een cloudback-upsysteem, en sommige bedrijven kiezen ervoor om het beste van twee werelden te combineren om een ​​aangepaste, hybride oplossing voor hun gegevens te creëren. Zo is het on-premise opslaan van alle gegevens misschien niet haalbaar of kosteneffectief voor bedrijven met grote hoeveelheden gegevens, maar het is misschien ook niet logisch om alle gegevens in de cloud op te slaan als er privacy- en beveiligingsproblemen zijn.

Een hybride oplossing slaat gevoelige gegevens on-premise en grote hoeveelheden gegevens op in de cloud. Dit zorgt ervoor dat de belangrijkste gegevens kunnen worden beveiligd en direct toegankelijk zijn, terwijl de rest van hun gegevensportfolio toegankelijk blijft.

Continuïteit is key voor uw bedrijfsprocessen.
Neem contact met ons op om inzichtelijk te krijgen welke vorm van back-up het beste voor uw bedrijf is en waarom.